Senior Voyage un cosmar devenit realitate

Christian_tour_autocarBuna seara!
Vreau sa va povestesc ce am patit din cauza ghidei NINA MILIAN care ne-a distrus aproape total ultima excursie pt. ca sunt foarte revoltata de ceea ce se intampla cu aceasta agentie CHRISTIAN TOUR si vreau sa impartasesc si altor posibili turisti din “dedesubturile” acestor afaceri pe spatele lor ca sa se stie si sa fie avizati asupra problemei, nu sa vina ca un soc, asa cum am avut noi.
O sa incerc sa fiu destul de succinta desi imi este greu. Am avut rabdarea si am citit toate comentariile celor nemultumiti, degeaba sunt unii care sustin altceva, oamenii au dreptate, sunt niste practici foarte in neregula ca sa nu fiu mai dura ale acestor asa zisi afaceristi pe banii multi ai nostri, ai tuturor. Dar, ca sa trec la subiect…desi nu e prima excursie cu ei, iar celelalte nici ele nu pot spune ca au fost foarte reusite, macar s-au pastrat niste aparente de bun-simt, iar celelalte 2 ghide, fiind mai tinerele ca mine, macar au incercat in limita posibilitatilor sa isi faca treaba si daca au fost slab pregatite sau fara chef de munca macar nu aveau “clanta”! Am fost tot cu acest program SENIOR VOYAGE care dupa cum ii zice si numele am considerat ca e mai relaxant fiind si in extrasezon, deci erau toate premisele ca sa fie o excursie faina, in 2014 am fost ultima serie pe Portugalia, iar in 2015 cred ca tot cam la final de program pe Napoli. In afara de faptul ca a fost cazarea la 20-30 km de Lisabona, si la vreo 80 km de Napoli, care e o practica de-a lor bineinteles ca sa fii la cheremul lor sa cumperi de la ei, am zis ok, nu e nicio problema, doar de aia am venit sa ma plimb, sa ma ia din fata hotelului sa ma aduca in fata hotelului nu sa stau sa baunesc aiurea. Excursiile s-au facut in linii mari binisor, masa la hotel era tot pe sistem demipensiune mic dejun si cina, a fost oki, destul de variata si indestulatoare.
Deci, ca fost client, nimic nu ma pregatea pentru ce am patit anul asta! Ce mi-am zis: ei, ce se poate intampla, bineinteles ca iar o sa ne duca departe de Barcelona si asta este o sa cumpar iarasi excursii de la ei, mare filozofie! Gresit total, sau ma rog, ghinion, cum ar zice unii! Anul asta am optat pentru un circuit cu avion Barcelona-Madrid, ca mai fusesem la Barcelona dar nu si la Madrid. Toate bune si faine pana la sosirea la aeroport, unde ne astepta o forma de viata de nu am mai pomenit de cand m-a facut mama….aroganta, se uita urat la noi de la inceput, vorbea rastit, indiferent de varsta interlocutorului, in grup fiind persoane si de vreo 80 de ani, nu s-a sfiit nici la acelea, incompetenta, proasta si foarte rautacioasa. Dupa ce ca nu ne-a dat nicio informare scrisa, totul verbal ca sa o tot deranjam cu intrebari, nici nr. de tel, nici hotel, nici nimic…se tot fofila…sau ca sa ne intrebam unii pe altii, ma rog.
A pus pretext de la inceput ca ea era foarte obosita ca facuse circuitul Spania clasic, de parca ne interesa pe noi treaba asta sau parca mi-a facut cineva reducere de bani la faza asta si asa s-a comportat toata excursia de parca ea era in vacanta, nu noi, mai putin la partea cu vizionarea obiectivelor pe care tot timpul a facut-o pe repede inainte si ne-a fugarit de ne-a luat naiba pe toti ca sa nu ne tihneasca nimic si sa nu intelegem nimic. Dupa amiaza la hotel in prima zi dupa ce a incasat banii de optionale s-a schimbat si mai mult la fata in sensul ca a devenit si mai indisponibila si mai nepasatoare fata de orice intrebare i s-ar fi adresat, pur si simplu te ignora daca o intrebai ceva se prefacea ca nu te aude!
Alte intamplari asa mai de povestit: a doua zi la excursie au intarziat 2 domni 2 minute pe ceas, foarte iritata i-a pus la punct, ziua urmatoare a plecat fara ei, s-a prefacut ca i-a uitat ca dupa aia sa se intoarca iara autobuzul la hotel sa ii ia….pt. faza asta normal ca domnul s-a prefacut si el ca nu a gasit grupul la intoarcere de la palat si asta a trebuit sa se duca pe jos sa ii caute, degeaba ne ameninta ea ca ne lasa pe acolo. Apropos de amenintari, este adevarat si confirm ce a mai spus si altcineva pe aici ca se practica, una doua soferii probabil de plictis, se laudau ca ce, daca nu ne convine programul sa ne dam jos din autocar. Despre soferi ce sa mai zic, copia nebunei, 2 impertinenti care in loc sa isi vada de invartit covrigul si sa nu bage masina in rapa, se bagau in seama cu clientii si raspundeau obraznic si amenintau. O data era sa cada de pe o serpentina si de 2 ori a pus frana brusc de era sa intram in masina din fata, iar cat despre curatenia din autocar, nu stiu de ce se imbulzea lumea sa stea la geam, ce poze sa faci pe soioseniile alea, cred ca duceau autocaru’ la spalat cand se termina sezonu, ce naiba!
Asa, urmatoarea sincopa la sf. zilei barcelona madrid 700 km cand imbecila ajunge la primul hotel (eram 2 grupuri) ne spune noua sa coboram cu tot bagajul sa ne cazam, trolerim noi pana la hotel cateva zeci de m si stupoare cand ajungem acolo ni se spune ca nu aveau camere destule pt. noi, ca sa vina grupul celalalt care era mai mic!!!!Si culmea, dupa ce ca nu a avut macar prudenta sa dea un telefon sa se asigure, a avut o zi intreaga la dispozitie, tot ea era nervoasa frate si in spume!!! Atunci normal ca mai multi membri au inceput sa se revolte pe buna dreptate, dar ce, tot ea cu gura mare, nicio scuza nimic, numai amenintari si vb proaste catre noi, fireste! Ea a ramas la hotel cu aia ca normal ca era in cadrul orasului, noi fraierii am mers cu soferii undeva pe autostrada, in the middle of nowhere…mancarea la portie, putina, de proasta calitate si stricata in ultima seara, frumos, nu?
Ca sa nu uit sa mai remarc si alte calitati absolut deosebite ale acestei “ghide”?!?? la toate vizitele erau sa zicem in jur de 30 persoane. bun. madam vorbea DOAR pentru cei 3-4-5 care bineinteles stateau in sufletul ei si puteau sa auda, restul care erau mai in spate fie nu apucau sa ajunga grupul din urma, fie cand ne apropiam ne intorcea pur si simplu spatele si ne fugarea mai departe. Da, saraca, cred ca o costa gura parale sau ceva, dar ce ciudat, ca in momentul in care statea la barfa si la tigare cu soferii nu avea pb. asta, era foarte volubila! La fel si cand barfea anumite persoane din grup pe care nu le priza. De ex. era o cucoana mai in varsta cred ca avea vreo 80 de ani si nu putea sa mearga repede ca era operata la genunchi, ce credeti ca a stat vreodata sa o astepte sa ajunga? Isi batea joc de ea eu am auzit cu urechile mele ca zicea “ce a mai venit draga si asta sa imi strice excursia!!” si radea de ea si facea misto cu soferii ca si pe aia ii pufnea rasul in loc sa incerce sa o ajute, sau alta replica cica “asta comenteaza de la inceput, tot nemultumita este” pai da normal saraca ca o rugase sa mearga mai incet sa se poate tine si ea dupa noi ca doar e excursie pt. seniori nu pt. maratonisti, dar ea in culmea nesimtirii a mers tot mai repede, de mai erau unii sa se si piarda si asa mai departe…
In concluzie, grija 0 fata de client, interes numai pentru bani cu orice pret si cu orice mijloc, batjocura, zeflemea si amenintari. Partea proasta e ca toate din pacate sunt adevarate, nu am exagerat nici un pic, poate ca am omis cate ceva, si asta pe banii nostri si nu putini, cum se exprima unul din soferi, ceva de gen pai ce pretentii aveti bai de banii astia??? parca mi i-a dat ma-sa cadou 800 euro de caciula cu totul
Asta este, cel putin din partea mea s-au lins pe bot, daca asa li se pare normal sa trateze un client, acuma fiecare isi va trage concluziile sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*