Reclamatii Astra Uniqua

As dori sa va povestesc si eu pe scurt problema prin care am trecut o data cu reannoirea RCA-ului.In urma cu aproape doua sapt am observat ca urmeaza sa imi expire RCA-ul si ca tot romanul am inceput sa caut cea mai buna oferta.Am sunat la cateva firma care incheie RCA printre care si la Astra Uniqua.Acolo o tanti imi ofera un pret super ok pt asig pe pers. juridica pt un autoturism cu capacitate de pana in 1200cmc,mai exact 275Ron,pe un an(mentionez ca la restu de firme care incheie asigurari tariful era de peste 400RON).Ajung la AstraUniqua sucursala sector 4 doamna de acolo imi incheie asigurarea imi da polita,chitanta,cartea verde etc.,iar la final imi cere un nr de tel sa ma anunte cand e aproape de expirare polita actuala.Dupa vreo cateva ore ma suna sa imi spuna ca mi-a gresit polita si ca asigurarea e de fapt mai scumpa cu 200ron deoarece ea imi calculase la tarif de pers fizica.Ii spun ca voi ajunge in zilele urm cand voi avea un pic de timp.Dupa vreo 3 zile ma suna iar si incepe sa tipe spunand ca de ce nu am venit si ca nu mi-a introdus asigurarea in sistem.O rog sa lase tonu mai moale si ii spun ca daca doreste sa imi refaca polita va trebui sa vina cineva de la ei la sediul unde lucrez deoarece nu am timp sa ajung(in acelasi timp incerc sa ii explic ca vina e in totalitate a ei,dar fac acest lucru doar din omenie sa ii achit diferenta,ca un om de buna credinta).Ea imi explica ca polita nu e valida oricum si pot reclama unde doresc aceasta problema,dar totusi va veni un agent pt a-mi reface polita pe noua suma(agent care trebuia sa vina astazi,03.02,2009, si bineanteles nu a sosit).Sun la Comisia de supraveghere a asigurarilor le explic problema iar dnul de acolo foarte de treaba imi confirma faptul ca vina a fost a dnei si ei au interesu sa ma caute(eu avand polita completata corect cu proprietarul trecut corect,cu suma achitata conform politei,dar in acelasi timp imi explica ca tot eu voi avea unele neplaceri incazul producerii unui accident din vina mea ca cel pagubit ma va da in judecata pe mine pentru recuperarea pagubei si eu va trebui sa dau mai departe in judecata firma de asigurari si ca voi castiga sigur, dar s-ar putea sa dureze ceva timp).Am cautat pe net procedura legala privind asigurarile insa nu am gasit nimic.

2 comments

  1. ASTAZI AM ASTEPTAT 4 ORE LA “ASTRA DAUNE” DIN CALEA BUCURESTI 201-203 SI AM PLECAT CU TREABA NEREZOLVATA EU SI CU CEL CARE M-A LOVIT PIEZINDU-NE ZIUA DE MUNCA AIUREA DIN CAUZA PROASTELOR SERVICII PE CARE LE OFERITI. DE ASEMENEA AM DAT SI PE E-MAIL INCA DE IERI Formularul preavizare online daune RCA – pas 1
    SI NU AM PRIMIT NICI UN LINK PENTRU O PROGRAMARE CERTA.

  2. Deviza bancilor si a firmelor de asigurari: clientul nostru, fraierul nostru. Desi fac bani buni pe spatele clientilor, firmele de asigurari isi bat joc de ieseni exact atunci cand acestia au mai mare nevoie. Desi si-a achitat in mod constant politele de asigurare, un iesean nu a putut sa-si acopere dauna totala a unui autoturism implicat in accident. Chiar daca i-au fost despagubite alte cateva pagube minore, in fata daunelor totale, reprezentantii firmei de asigurari au ridicat din umeri. Firma de asigurari s-a sters pe maini si s-a facut ca ploua. Adrian Stentel a fost purtat pe drumuri si umilit de banca de la care facuse un imprumut si firma de asigurare, chiar pe banii lui. Culmea, ieseanul plateste si acum o rata bancara si o polita de asigurare pentru o masina trasa pe dreapta de luni de zile. Peripetiile ieseanului au inceput acum un an si jumatate, cand si-a achizitionat un Volkswagen Polo. Acesta a contractat un credit de la Porsche Bank pentru a-si cumpara masina, fiind obligat astfel sa-si faca asigurarea de raspundere civila (RCA) si Casco la firma Astra Asigurari. A semnat actele cu promisiunea ca le va primi prin posta, a pus mana pe chei si si-a vazut de drum. A aflat insa mai tarziu ca a fost dus de nas. “Am facut un imprumut la Porsche Leasing sa-mi iau o masina. Mi-au spus sa fac asigurare la Astra pentru ca brokerii lor colaborau cu aceasta firma de asigurare. Am fost anuntat ca voi primi prin posta instiintarile de plata pentru a achita rata bancara, dar si polita de asigurare”, a povestit Adrian Stentel. Toate mergeau ca pe roate, pana intr-o zi cand a descoperit ca nu-si poate acoperi daunele, chiar daca pana atunci fusese despagubit. Masina achizitionata a fost implicata intr-un accident, fiind avariata in totalitate. A mers la firma de asigurari, la care cotizase periodic, insa reprezentantii societatii i-au intors spatele. Adrian Stentel a aflat insa ca respectivul contractul a fost declarat nul intrucat reprezentantii bancii uitasera sa vireze banii. “Ce vina am eu ca reprezentantii bancii nu si-au indeplinit obligatiile, doar ei au luat bani de la mine? Eu am fost om cu buna stiinta si am platit de fiecare data. Imediat ce am primit instiintare acasa am fost si am platit toate facturile. Acum se dau loviti si ma poarta pe drumuri”, a spus extrem de revoltat Adrian Stentel.
    Dus cu presul

    Desi a achitat in mod constant politele de asigurare, acesta nu a putut sa-si repare masina. “Am platit aproape trei milioane pentru asigurarea RCA si 10 milioane pentru Casco. Au luat banii de la mine. Acum insa, cand am nevoie eu, nu vor sa ma despagubeasca. Doar pana acum mi-am reparat un spoiler fara probleme. Cand au aflat insa ca e vorba de o dauna totala, mi-au zis ca a fost declarat nul contractul, intrucat intarziasem cu plata cateva zile. Nu se poate asa ceva! Eu am achitat de fiecare data toate facturile pe care le primeam. In plus, ar fi trebuit sa primesc si o notificare conform careia contractul a fost realizat”, a mai adaugat Adrian Stentel. Desi masina sta abandonata in curte, ieseanul este obligat sa achite si acum o rata lunara de 800 lei si polita de asigurare. “Am ajuns la disperare. Sunt nevoit sa platesc o rata lunara de 800 lei si polita de asigurare pentru o masina pe care nu o folosesc de luni bune. Ma apuca groaza cand ma gandesc ca am facut imprumutul pe o perioada de opt ani…”, a declarat ieseanul. In speranta ca-si va face dreptate, Adrian Stentel i-a dat in judecata pe reprezentantii bancii si firma de asigurari. “Nu mai suport sa fiu batjocorit si umilit chiar pe banii mei. Mi-au spus ca nu am decat sa-i dau in judecata, ca pe ei nu-i intereseaza… Am intentat un proces pentru a-mi face dreptate”, a precizat ieseanul. Reporterii cotidianului Buna Ziua Iasi au incercat ieri, in repetate randuri, sa ia legatura cu reprezentantii finantatorului si firmei de asigurari. Daca conducerea Porsche Leasing nu a putut fi contactata, reprezentantii firmei de asigurari au promis ca se vor informa si vor lua masurile de rigoare. “Nu stiu exact despre cine vorbiti. O sa ma interesez si reveniti maine cu un telefon. Acum nu va pot da mai multe detalii”, a declarat inspectorul Albu, din cadrul Astra Asigurari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*