Muste si salate imputite la Billa

incetul cu incetul se prinde lumea cat de infecta e franciza Billa, cel putin in Iasi.

zilnic ai cate o surpriza, neplacuta evident.

interactiunea cu clientul nu exista. eventual poate iti da vre-un taran de la security un pumn in bot daca ridici pretentii prin magazin.

bzi.ro a scris:

Muste la fast-food

In randurile de mai jos, cotidianul BUNA ZIUA IASI prezinta neregulile grave ce au fost constatate la fiecare magazin in parte. Astfel, la noul magazin deschis in cartierul Alexandru cel Bun s-a constatat ca preparate culinare precum salatele, musacaua sau sarmalutele sunt transportate fara autorizatii specifice de la magazinul din strada Arcu. Insa, aici, unde sunt preparate, nu exista nici un fel de autorizatie pentru astfel de activitati. Mai mult, s-a constatat ca produsele sunt depozitate intr-o vraiste de nedescris, laolalta, fara respectarea normelor elementare sanitar-veterinare. “In aceeasi camera frigorifica erau depozitate produse de origine animala si produse de origine non-animala (peste congelat, inghetata, carne pasare congelata) fara respectarea depozitarii separate a acestora. Sortimente de produse alimentare conditionate termic (+ 2 grade Celsius, 10 grade Clesius) erau depozitate necorespunzator pe caile de acces si la temperatura mediului ambiant, precum si cantitati de produse neconforme (expirate, retrase de la comercializare) si produse nealimentare (textile)”, se arata in raportul de control al inspectorilor DSVSA. Cu alte cuvinte, mancarea ce urma sa fie comercializata era depozitata pe holuri, la temperatura camerei, alaturi de produse expirate si imbracaminte. Poate cea mai socanta constatare este cea legata de modul de desfacere a produselor fast-food. Mai precis, in vitrinele in care acestea erau scoase la vanzare roiau mustele. “In spatiul de servire si desfacere a produselor culinare (fast-food) erau prezente insecte (muste)”, se mai arata in raportul DSVSA.

Dezinfectie, apa de ploaie

De asemenea, s-a constatat ca dezinfectia in interiorul magazinului Billa din Piata Voievozilor era efectuata de o firma neautorizata. In raportul DSVSA se arata ca de aceste operatiuni s-a ocupat firma Pestforce SRL, “unitate care nu este autorizata sanitar-veterinar pentru efectuarea acestor operatiuni conform ordinului nr. 16/2010 al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor”.

Salate imputite la Billa de pe strada Arcu

Si in urma controlului de la Billa, magazin situat in locul fostei autogari, pe strada Arcu nr. 29, au fost descoperite siruri de nereguli. Aici s-au gasit salate ce erau preparate fara autorizatie si care prezentau miros si gust specifice produselor alterate. Au fost recoltate probe din trei tipuri de salate: italiana, de pui cu ciuperci si de icre. “In aceeasi zi s-au recoltat trei probe din salata italiana, pui cu ciuperci si salata de icre. Dupa efectuarea analizelor de laborator, probele recoltate au fost necorespunzatoare organoleptic (gust acru-amarui, miros ranced, nespecific ingredientelor). Pentru rezultatele necorespunzatoare privind examenul organoleptic, in urma analizelor de laborator efectuate, s-a aplicat sanctiunea contraventionala, conform HG 984 din 2005 cu modificarile ulterioare, in valoare de 2.000 lei”, se precizeaza in raportul de control.

Billa nu da explicatii

Contactati telefonic de reporterii BZI, reprezentantii Billa nu au reusit sa identifice persoana desemnata sa ofere relatii catre mass-media. In aceste conditii, un punct de vedere al reprezentantilor Billa nu poate fi prezentat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*