In Muntenegru cu Christian Tour

christiantourAsadar revin asa cum am promis in legatura cu sejurul in Muntenegru, unde am avut parte, ca sa fiu obiectiva, si de bune si de rele.
Lucrurile bune: cazarea, masa, locurile frumoase vazute in aceasta tara.
Lucrurile rele: lipsa ghidului local, a asistentei turistice de orice fel si transportul la intoarcerea spre Bucuresti.
Ma voi lega de cele rele.
La plecarea din Bucuresti spre Budva-Muntenegru pe data de 10.06.2013 cu o insotitoare de autocar, ne comunica sec la granita cu Serbia, ca ne va duce doar pana la Budva, respectiv la terminarea sejurului ca ne va lua de acolo spre Bucuresti si atat.
Hop! Cum adica si grupul ce face acolo, unde e ghidul nostru, ce excursii vom face, daca e nevoie de ceva cui ne adresam?
Intrebari, ridicari de umeri, enervare din start, ni se spune sa vorbim la agentie. Ceea ce se si face de cativa. Vorbim cu dl. director Berca, care ne confirma ca intradevar nu avem ghid acolo, ca ne vom descurca si singuri( zic in ce limba, in engleza, fireste, dar de ce era cineva obligat sa stie engheza, plecasem doar printr-o agentie romanesca cu asistenta turistica asigurata), ca vom face excursii cu agentiile locale care “te trag de maneca”, ca daca nu dorim putem face plaja. Zic, ca daca vroiam doar plaja nu plecam din tara, pot face plaja si la Mamaia sau Neptun.Nu avem cu cine vorbi, ne resemnam, inghitim in sec si pornim mai departe.
Odata ajunsi la Budva, sintem lasati de izbeliste, si pornim sa achizitionam excursiile mult dorite. Fiecare pe cont propriu, din grup facand parte si destui oameni in varsta care erau speriati ca nu se vor descurca in engleza, ceea ce s-a si intamplat pana la urma pentru dansii din pacate.
Cumpar mai multe excursii, pentru care primesc asigurari ca va fi ghid in engleza (Golful Kotor, Dubrovnik-Croatia, excursie in doua parcuri nationale,lacul Skadar si inca o excursie in vechea capitala a tarii Cetinje). Aici alte enervari: ghizii locali nu ofera traducerea decat in …rusa, cu mici exceptii in excursia din golful Kotor. Nu vor, sau nu sunt platiti decat pentru rusa, turistii rusi fiind majoritari in Muntenegru. Cu mari rugaminti si eforturi reusim sa obtinem ca cateva excursii si traducerea in engleza cam a zecea parte fata de ce traduceau pentru rusi. La Dubrovnik a fost imposibil, nu au vrut pentru nimic in lume sa vorbeasca in engleza, numai in rusa.
Toate aceasta stare putea fi evitata, daca Christian Tour se achita de datoria sa conform contractului de a asigura la fata locului ghid.
Cea de-a doua problema a fost legata de transport la intoarcere, pe traseul Budva-Bucuresti unde am avut parte de soferi care au condus absolut nebuneste, incalcand de multe ori viteza maxim admisa pe respectivele tronsoane, locuri periculoase (asa cum s-a vazut ulterior in groaznicul accident din Muntenegru)cu serpentine stranse, tuneluri etc.
Desi li se atragea atentia sa conduca mai incet, sa nu riste in depasiri fara rost, nu luau in considerare decat propria lor dorinta de a ajunge repede, repede la destinatie.
Tin sa precizez ca prin aceasta maniera de condus autocarul cu atatea persoane, au pus in pericol viata si integritatea turistilor, fara rost.
Aducand la cunostinta d-lui director Berca si acest aspect, dansul mi-a comunicat ca autocarul este reglat de asa maniera incat soferii nu pot depasi viteza de 100 km/ora !!!!!!!!!
Pai despre asta era vorba?
Si nu de a adapta viteza la conditiile de trafic care sunt absolut speciale in Muntenegru, cu multe locuri unde trebuie condus cu 30,40,50 km/ora si nu cu 70-80!!!
Cam astea au fost problemele noastre in aceasta excursie, probleme datorate agentiei Christian Tour.

Recomanzi Christian Tour ?

Loading ... Loading ...

One comment

  1. bucurescu mihaela

    am venit cu autocarul in muntenegru imediat dupa tragedia cu soferul care a omorat atatia oameni din inconstienta,,,,agentia christian tour a trimis 3 soferi specificand ca pt siguranta…dar ce soferi credeti ca a trimis? ,,,, raspund tot eu unii care au gresit drumul am intarziat 3 ore pt ca probabil sunt inchiriati cei mai ieftini si cei mai prosti…asta una a 2 a am avut un sofer de 150 cm care nu ajungea la pedale, si nu este o rautate chiar asa este pt ca de cate ori schimba viteza haraia de ziceai ca zboara motorul lucru care la ceilalti 2 soferi nu se intampla…bataie de joc..am stat in stres pana am ajuns toti turistii
    acum asteptam autocarul de la ora 11 iar au gresit drumul si ajung la 2…cum se poate sa si bata joc asa de turisti?
    anul trecut au gresit drumul spre tassos…am crezut ca este o intamplare dar se pare ca este o obisnuinta sa inchirieze soferi fara experienta ieftini si care probabil conduc tractoare la tara…
    este ora1 si nu a ajuns,,, pana la 2sper sa fie 2 mai scriu sa i atentionez si pe altii de aceasta agentie dornica sa faca bani fara sa se gandeasca la viata turistilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*