Carpatica Asigurari – O panarama de companie

Imaginatia inspectorilor de la firmele de asigurari care nu vor sa plateasca daunele pare a nu mai avea limite. Unui iesean i s-a respins dosarul de daune pentru ca un inspector de la Carpatica Asig a considerat ca autoturismul, un Renault Laguna, nu avea pe el suficient praf. Concret, omului de afaceri Vasile Popistasu i-a fost lovita una dintre masini, parcata la domiciliu de cateva luni. Soferul care a produs accidentul nu a contestat vinovatia si, in acest mod, s-a ajuns la centrul de daune al societatii. “Este vorba despre un Opel care apartine lui Iulian Chirila si care are polita RCA la Carpatica. Accidentul s-a produs pe 17 decembrie, iar pe mine m-a anuntat soferul Opelului. Masina mea era parcata si n-am mai miscat-o cateva luni, ba chiar am vrut s-o vand in urma cu ceva timp. Practic, soferul Opelului a derapat pe polei si a lovit Renault-ul care era parcat pe marginea drumului”, povesteste Vasile Popistasu. Intr-o astfel de situatie, inspectorul de daune intocmeste un dosar si, pe baza lui, se face despagubirea. De aceasta data insa, centrul de la Sibiu a refuzat plata pentru ca unui inspector i s-a parut ca povestea accidentului nu este reala.

Refuz aiuritor

Concret, inspectorul de daune Marcel Hoadrea a refuzat dosarul pentru repararea autoturismului Renault Laguna din trei motive. A invocat faptul ca ambele masini implicate in accident sunt lovite pe partea stanga si a sustinut ca, “chiar pe fond de polei si viteza, este greu de presupus ca s-a putut produce o rotire de 180 grade”.
Un alt argument pentru respingerea dosarului de daune a fost ca masina pentru care trebuie sa plateasca reparatiile nu are suficient praf pe ea, adica este falsa afirmatia proprietarului potrivit careia autoturismul era parcat de cateva luni.
Un al treilea punct sustinut de inspectorul de daune in respingerea dosarului il reprezinta faptul ca nu exista urme de vopsea rosie in locul de contact dintre cele doua masini. Afirmatiile care justifica refuzul sunt, insa, demontate una dupa alta chiar de mecanicii de la service-ul agreat de Carpatica Asig si care se ocupa in acest moment de reparatii. “Urmele de vopsea sunt clare, apar si pe fotografii, deci nu se poate spune asa ceva. In ceea ce priveste dinamica accidentului, noi am pus masinile una langa alta si lucrurile sunt extrem de clare pentru ca am suprapus punctele de contact. Praful de pe masina este inca acolo, chiar daca noi am mai curatat-o putin pentru a face reparatiile”, a spus inginerul care supravegheaza lucrarile de reparare a caroseriei.

Dosarul intocmit la Iasi confirma varianta proprietarului

Inspectorul de daune de la Carpatica Asig Iasi, Daniel Lungu, a refuzat sa discute cu presa pe acest subiect. “Vorbiti cu directorii, vorbiti la Sibiu, eu nu am ce sa va spun. Sunt aici sa-mi fac treaba, nu sa vorbesc cu ziaristii”, a sustinut el. Totusi, a recunoscut ca din dosarul intocmit de el reiesea clar ca urmele de pe masina sunt cele prezentate de proprietarul Vasile Popistasu si de mecanicii din service. “Urmele de vopsea rosie erau pe portiere si pe janta spate, asa cum s-a vazut si din fotografii”, i-a spus acesta lui Vasile Popistasu, in prezenta reporterilor BUNA ZIUA IASI.
La insistentele ieseanului pagubit, reprezentantii Carpatica Asig au acceptat depunerea unei cereri de reanalizare a dosarului. In tot acest timp masina se va afla in service, putand fi recuperata doar daca cineva va plati factura. In cazul in care firma de asigurari va refuza in continuare sa accepte plata daunelor, singura solutie rapida de recuperare ar fi ca proprietarul pagubit sa plateasca reparatiile. “Acum imi pare rau ca nu am vandut-o la prima oferta, pentru ca am ramas cu masina avariata si s-ar putea sa scot si bani din buzunar ca sa o repar. Daca nu se va rezolva, cred ca voi ajunge in instanta cu firma de asigurari”, a adaugat Vasile Popistasu.

“O panarama de companie”

Vasile Popistasu nu este singurul iesean caruia Carpatica Asig ii face zile fripte. Stefan Covalciuc asteapta de dinainte de Craciun sa-i fie reparat un SUV Mitsubitshi, insa firma de asigurari i-a dat refuz la plata. “Pe 20 decembrie m-a lovit, din stanga, un taximetrist. Din cauza vremii, soferul a derapat si a intrat direct in masina mea. Taximetrul este asigurat la Carpatica si am mers la centrul lor de daune, unde m-au programat la masuratori. Am dus masina intr-un service agreat de ei, iar pe 10 ianuarie mi-au spus ca nu mi s-a aprobat dosarul, dar fara nici un motiv pertinent. Eu m-am inscris in audienta la directorul de la Carpatica Asig si voi vedea ce va fi dupa aceea. Daca refuzul la plata se mentine, ii voi da in judecata pentru ca nu se poate asa ceva! Este bine sa scrieti despre astfel de cazuri, ca sa stie lumea sa nu-si mai faca asigurari la asa o panarama de companie”, a declarat Stefan Covalciuc.
Reclamatiile la adresa firmei Carpatica Asig sunt frecvent intalnite si pe forumurile de specialitate de pe Internet. Pe unul dintre acestea, un iesean povesteste ca i s-a refuzat dosarul de daune deoarece inspectorul de la Sibiu a considerat ca un Matiz nu putea provoca avariile reclamate.

bzi.ro

3 comments

 1. Voi recurge si eu la fel ca multi altii, merg in instanta pentru ca sunt niste hoti.Am platit 2300 lei din buzunar doar pentru ca nu vor sa despagubeasca.E vorba de un BMW e46 avariat in fata, aveam piese originale schimbate cu 6 luni in urma, iar acum pentru ca a trebuit sa o fac pe banii din buzunar am luat piese aftermarket , pentru ca nu-mi permiteam sa platesc din buzunar 7-8000 de lei cat ar fi facut piesele originale, cum am zis mai sus doar ce le schimbasem si erau originale.

 2. cei de la carpatica sunt niste hoti si mincinosi am avut pe data de 10
  septembrie un aciden si soferul vinovat este asigurat la sc carpatica
  ma purtat cu vorba firma de asigurari din 10 sept 2011 pina in ziua de
  azi si acuma am sai dau in judecata sam sa va cer daune de 30 de ori
  mai mari pt ca sunteti niste hoti am si loat legatura cu un avocat

 3. sabau rodica-ORADEA

  Sunteti cea mai nenorocita firma !!! Hoti , talhari , mincinosi …. si lista ar putea continua . Am 2 masini avariate de o handicapata ( la propriu ) si voi puneti la indoiala avariile produse , ignorati constatarea politiei , pozele si concluzionati ca nu sunt acestea imprejurarile in care s-a produs accidentul .Este vorba de un accident produs in Oradea la 06.12.2010 , in care au fost avariate un MERCEDES A CLASS si un VW POLO , ale caror reparatii le-am platit noi , nenorocitilor , escrocilor ! Sa dea D-zeu sa patiti la fel, chiar si mai rau ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*