You are here
Home > Uncategorized > Beneficiile otetului de mere

Beneficiile otetului de mere

Ce este otetul ? : Apare atunci cand bacteriile se hranesc cu zaharuri si/sau alcool din sucurile de fructe, vin sau lichide similare rezultand o solutie acetica. Otetul de mere se formeaza din sucul de mere si nu pare sa aiba beneficii suplimentare pentu sanatate comparativ cu alte tipuri de otet. Poate doar aroma si gustul mai bun.

Scaderea in greutate. In urma unui studiu s-a constatat ca persoanele supraponderale care au baut 30-60 ml de otet diluat cu apa au pierdut in greutate accelerat, ba chiar s-a redus grasiea abdominala. Dar nu exista dovezi ca, consumul a unei cantitati crescute de otet duce la o scadere mai mare in greutate sau mai repede.

Scaderea glicemiei. Otetul poate ajuta diabeticii sa isi controleze nivelul de glucoza in organism dupa masa sau nivelul mediu al glucozei lunar (A1c). Se adauga cateva lingurite de otet intr-un pahar de apa in timpul mesei sau direct in mancare.

Lupta cu germenii. Otetul de mere si otetul in general omoara cativa germeni datorita acidului acetic. Mai eficient in mancare (omoara bacteriile de pe frunzele de salata). Nu se recomanda pt dezinfectia ranilor sau sa se aplice pe piele sensibila (poate provoca arsuri datorita acidului).

Matreata. S-a sugerat mult timp eficienta impotriva matretei dar nu exista dovezi in acest sens. Ramaneti la produsele antimatreata din comert sau contactati un dermatologist.

Paduchi. Din nou nu s-a demonstrat, ba mai mult cand a fost comparat cu alte remedii naturale (alcool, gaz, ulei) otetul a iesit pe ultimul loc.

Albirea dintilor. Otetul albeste dintii dar ataca si smaltul lor. Daca folositi otet pt albirea dintilor asteptati 30 minute pana sa va periati.

Protejeaza celulele. Polifenolii din fructe, legume, cafea, ciocolata sunt antioxidanti care au actiune protectiva pe celulele organismului. Polifenolii din otet ar trebui sa faca acelasi lucru.

Lasă un răspuns

Top